Tràmit informatiu Premis Ciutat d'Igualada - Premi de Fotografia Procopi Llucià

Aquest tràmit permet inscriure's al premi de fotografia Procopi Llucià convocat per l’Ajuntament d’Igualada amb el suport de l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada (AFI), amb l’objectiu de preservar i posar en valor aspectes del patrimoni de la ciutat.

L’obra guanyadora i la seva ampliació, serà editada en un llibre fotogràfic, recull de la totalitat de les imatges proposades pel guanyador.
El caràcter de les imatges serà documental i es valoraran especialment aquelles fotografies espontànies i originals.

La temàtica és lliure.

1r Premi: 1.000 €, guardó, i una exposició monogràfica el 2017, dins del festival Fineart.

2n Premi: 350 € i diploma acreditatiu.

El guanyador haurà de recollir personalment el premi. En el cas que per raons de força major no pugui assistir a l’acte de lliurament del premi, haurà de nomenar un representant legal.

Tramitació

Qui ho pot sol·licitar?

Totes aquelles persones interessades en la fotografia i que vulguin obtar a guanyar el Premi Ciutat Igualada.

Termini:

El termini de presentació dels treballs finalitzarà el dia 30 de setembre de 2016.
Els treballs s’hauran de lliurar a l'Institut Municipal de Cultura (Pl. de Sant Miquel, 12, 2n, 08700 Igualada) per correu certificat o personalment, de dilluns a divendres de 8 a 15 hores. També es poden lliurar a l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada, a l'apartat núm. 76, 08700 d’Igualada. A l’embolcall exterior s'haurà d'indicar “Concurs de Fotografia Procopi Llucià”.
 

Requisits a complir:

 • S’ha de presentar una col·lecció de 4 fotografies, amb la unitat temàtica determinada en el punt primer, en blanc i negre o color, inèdites a Igualada. La tècnica i el procediment són lliures. La mida de la imatge fotogràfica és lliure, però es recomana muntar-la a 30x40 cm, i sense cap aplic per penjar. 
 • En el dors de les fotografies s'escriurà el lema de la col·lecció i el títol de cada imatge. Per preservar l’anonimat, en un sobre tancat hi constarà en l’interior el lema, el nom de l’autor, l’adreça, el telèfon, correu electrònic, una fotocòpia del DNI, el núm. de soci de la Federació Catalana de Fotografia, si escau i els títols de cada imatge. A l’exterior del sobre únicament constarà el lema de la col·lecció.
 • El guanyador haurà d’acreditar d’estar en possessió dels drets d’imatge de les seves obres.

Formes de tramitació

 • Presencial
  SERVEI DE CULTURA
  Plaça de Sant Miquel 12, 2n pis
  08700 IGUALADA
  Horari: de dilluns a divendres de les 8:00 a les 15:00 h

  LLiurament: per correu certificat o personalment, de dilluns a divendres de 8 a 15 hores.

  També es poden lliurar a l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada, a l'apartat núm. 76, 08700 d’Igualada. A l’embolcall exterior s'haurà d'indicar “Concurs de Fotografia Procopi Llucià”.

 • Correu certificat

Normativa

Veure les bases

Observacions

S’establirà un termini de dos mesos després de la proclamació del premi, perquè el guanyador presenti un CD recull d’un mínim de 30 imatges amb la mateixa unitat temàtica de l’obra guardonada, amb una diversitat mínima de 10 entorns. El format de les imatges serà en JPG i la mida de 18x24 a una resolució mínima de 250 píxels per polzada, per tal de ser editades, si s'escau, en un llibre monogràfic de la col·lecció “Igualada visual” que podrà agrupar diferents edicions amb el subtítol corresponen a cada edició i fent constar el/s nom/s del/s autor/s, i de la qual s'editaran com a mínim cent exemplars. Es citarà el nom/s del/s autor/s de les respectives imatges.

L’obra guanyadora, formada per les 4 fotografies presentades al concurs i les 30 imatges que formaran part de la col·lecció “Igualada visual” -lliurades posteriorment per l’autor premiat- , restaran dipositades al Museu de la Pell, passant a formar part del patrimoni inventariable de l’Ajuntament d’Igualada, el qual en podrà fer-ne ús i difusió no comercial, esmentant sempre el
nom de l'autor.

Del 18 de novembre al 11 de desembre de 2016 s’exposarà una selecció de les millors col·leccions presentades a la Sala Municipal d’Exposicions. La mateixa selecció serà exposada del 24 de febrer al 19 de març de 2017, dins del festival de fotografia Fineart. Per la qual cosa, les obres seleccionades es retornaran a partir del mes d'abril.

La lectura del veredicte i el lliurament de premis tindran lloc el diumenge 20 de novembre de 2016 en el transcurs de l’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada.

La mantenidora del premi és Carmel·la Planell Lluís, historiadora, vocal de documentació i cultura de l’AFI. Per a qualsevol qüestió sobre les bases podeu demanar informació a l’Institut Municipal de Cultura, per mitjà del correu electrònic cultura@aj-igualada.net, o per tel. 93 803 19 50, i a la pàgina web www.igualada.cat.

Horari d'Hivern
De dilluns a dijous de les 8:00 a les 18:00
Divendres i vigílies de festiu de les 8:00 a les 14:00
Horari d'Estiu (des de l’1 de juliol al 15 de setembre) - Setmana Santa - Nadal
De dilluns a divendres de les 8:00 a les 14:00
Plaça de l'Ajuntament, 1, planta baixa
08700 Igualada, Barcelona
Telèfon: 938 03 19 50
Email: atencio.ciutadana@aj-igualada.net